Skattletning i hemtrakterna

De flesta vet nog att guld är en dyr metall, men det kan ändå vara svårt att greppa hur dyr. Priset på guld ligger över ett par hundralappar per gram, och ett gram är ju nästan ingenting. Dessutom så är guld en mycket tung metall så även ett väldigt litet guldföremål kan vara värt mer än man anar. Säg att ett föremål har fem gram guld. Det kommer då att vara värt över tusen kronor (beroende då på hur många karat det är. Fem gram 24 karats guld är snarare värt 1 500 kronor när man säljer det). Men det beror lite på vem man säljer det till: det finns många företag som sysslar med att köpa upp det guld som finns ute i stugorna – och det är mer än ni tror! Det är möjligt att ni har guld hemma för tusentals kronor utan att ni vet om det!

Hur kan jag tro det kanske ni undrar? Jo, det är så att jag varit hemma hos mina föräldrar som fortfarande bor kvar i Antholmen på besök. Mamma och Pappa är ju inte speciellt rika men de har hunnit samla på sig ett och annat under sina liv. Det blir ju mer än man kan ana. När jag var där så började vi rota runt bland allt som fanns i vind och källare och hittade en massa spännande saker, saker som vad jag tror är en guldring, lite silversaker och annat med gulddetaljer. Mamma och pappa tyckte att jag kunde ta med mig allt sådant hem eftersom de inte använde sakerna och jag ändå ska ärva dem en vacker dag. Väl hemma igen kollade jag runt lite på nätet och hittade Finguld.se, ett företag som köper in föremål i både guld och silver till bra priser. Jag ska höra efter med dem vad sakerna eventuellt kan vara värda. Riktigt spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *