Om antholmen.se

Välkommen till antholmen.se!
Jag heter Malin och det är jag som bloggar här. Den här bloggen handlar om lite allt möjligt, men framförallt om mina två största intressen som är inredning och min hund!

Jag är en inredningstok ut i fingerspetsarna och jag är ständigt på jakt efter nya fynd. Jag gillar både gammalt och nytt och tycker om att kombinera lite dyrare design med loppis och second hand. Jag älskar också att möblera om så det gör jag lite då och då. Att till exempel spegelvända ett rum kan göra att det känns som ett helt nytt rum, och det tycker jag är roligt. Jag gillar variation!

tokhundenHunden är en border collie som heter Jack. Border collie är en utpräglad vallhund, men Jack är ingen vallare. Precis som i alla andra arbetande raser finns det hundar som inte håller måttet för det arbete de är avlade till att utföra, och för Jacks del är får helt enkelt inte så intressanta. Han är dock efter vallande föräldrar och har flera syskon som vallar.

Jag köpte Jack som en omplacering när han var ett år gammal av hans dåvarande ägare som inte ville ha kvar honom eftersom han inte utvecklades till den vallhund de sökte. Ägarna sökte då någon som inte hade får och vallning som intresse men som ändå ville ha en arbetande hund – och där var jag! Nu sysslar vi istället med agility, lydnad och lite smått och gott.

Jag kommer från Antholmen i Finland (därav namnet på bloggen). Antholmen ligger utanför Jakobstad i Österbotten. Den här delen av Finland är tvåspråkig och det finns många svensktalande här. Det är faktiskt fler som talar svenska än som talar finska, men de allra flesta kan förstås göra sig förstådda på båda språken.

Min mamma bor i Finland och min pappa bor i Sverige, så jag har familj och släkt lite överallt och vistas ganska mycket i båda länderna, men jag har mitt ”riktiga” hem i Finland. Här bor jag i en lägenhet tillsammans med Jack och min pojkvän Markus. Jag pluggar webbutveckling på distans och hoppas i framtiden få ett jobb inom detta!

Hoppas ni gillar min blogg om inredning, hundar, vardag och lite allt möjligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *