Min hund Jack

Den som har läst det jag har skrivit under fliken ”Om antholmen.se” där jag berättar lite om bloggen vet redan att jag har en hund, men för er som precis har surfat in här tänkte jag att jag tar det igen. Hundar är ett stort intresse för mig, och jag har turen att få leva med en alldeles underbar hund som heter Jack. Jack är en border collie som inte kvalade in för att bli vallhund. Visst har han lite vall i sig, men den där naturliga instinkten saknas och därför är han inget bra material för den som söker en bra vallare.

tokhundenJack bodde först hos ett par som har en gård med bland annat får, och tanken var att han skulle ta över arbetet som vallhund från deras andra border collie som började bli till åren och inte orkade med arbetet lika bra. Jack kom till dem när han var åtta veckor, men tyvärr visade det sig att han inte hade de rätta egenskaperna för att bli en bra vallhund, så när han var ett år gammal bestämde de sig för att omplacera honom så att de kunde skaffa en ny valp istället som förhoppningsvis skulle bli en bättre vallare.

Trots att Jack inte vallar är han ändå en border collie, och de behöver få arbeta för att må bra. Det är med andra ord ingen soffliggarhund, och all den energi som Jack egentligen skulle lagt på vallning måste nu läggas någon annanstans. Därför sysslar vi bland annat med agility och lydnad och lite annat smått och gott. Han är en otroligt härlig hund att träna med, och vi passar så bra tillsammans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *