Mer grönt, tack!

Jag har börjat bli mer och mer intresserad av växter. Och nu menar jag verkligen intresserad. Alltså, typ en plantlady. Eller växtgäri. Eller allt vad det nu heter nu för tiden. Jag kan helt enkelt inte få nog av växter! Inte så mycket blommor, utan det ska vara gröna växter. Jag har till exempel skaffat några elefantöron som har börjat få små bebisar som jag har planterat i små egna krukor. Det är så himla roligt! Drömmen nu är att skaffa en monstera. En sådan där riktigt stor en.

Gröna fingrar – jag!?
Alltså jag hade ingen aning om att jag var så bra på att ta hand om växter. Tidigare har jag typ haft en garderobsblomma och inget mer, och det hörs ju på namnet den kallas att det är en typ av växt som i princip kan överleva i en garderob. En sådan som inte är så himla kinkig med att man ska vara noga med att vattna den och att den ska ha ljus och stå på rätt plats och allt det där. Men nu när mitt växtintresse har ökat spikrakt uppåt så har jag insett att jag nog har ganska gröna fingrar ändå! Hittills har jag i alla fall lyckats med alla växter jag har skaffat. De har överlevt, och inte bara det – de frodas också. Och det är väl verkligen ett kvitto på att man gör rätt.

Men jag har ju läst på en massa också. Läst om olika växter och hur man sköter dem. Letat efter snygga växter och kollat vad som krävs för att de ska trivas. Nu börjar jag få en liten djungel hemma, och det är så himla mysigt. Jag vet inte om jag inbillar mig, men jag tycker liksom att det känns i luften också. Växter ger ju syre, och det känns som att luften har blivit renare och trevligare hemma. Men det kan ju som sagt vara inbillning, liksom en placebo-effekt. Hur som helst, vad det nu än är så är det ju trevligt att jag känner så i alla fall.

Ta steget ut?
Nu har jag ju ingen trädgård då jag bor i lägenhet, men det jag har är en liten uteplats. Vi bor på bottenvåningen så vi har en liten plätt utanför. Inte mycket gräsmatta eller så, utan lite stenplattor och en minimal rabatt. Får jag drömma fritt skulle jag vilja ha ett vackert växthus, men det får tyvärr inte plats. Visst finns det små växthus också, men det skulle ändå bli för trångt. Man vill ju kunna ha plats för ett bord och stolar och så måste Jack ha plats att sträcka ut sig på de solvarma stenplattorna på sommaren.

Men det jag funderar på till sommaren nu är att jag ska få ut lite växter på uteplatsen också. Göra det lite lummigt och mysigt där ute. Jag brukar plantera någon liten kruka med någon blomma, faktiskt, men nu vill jag göra lite mer. Jag vill ha något slags träd typ, alltså ett växt-träd, inte ett träd-träd. Och så vill jag få in mer grönt. Jag sitter och kollar runt för inspiration nu och det finns ju så himla mycket fint. Jag ska göra en liten skiss på hur jag vill ha det, så får vi se hur det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *