Hund nummer två får vänta

Ibland funderar jag lite på hur det skulle vara om jag skulle skaffa en till hund. Jag fick ju aldrig ha Jack som valp eftersom han kom till mig när han var ett år (han är snart fyra år nu), och ibland kan jag känna att jag gick miste om valptiden och att det skulle vara roligt att ha en valp. Jag är uppvuxen med labradorer, så jag är inte helt okunnig om valpar trots att Jack är min första egna hund. Jag vet att det är krävande att ha en valp, men å andra sidan får man ju forma hunden så som man själv vill ha den redan från början.

När man köper en vuxen hund kan man i värsta fall ta över en dålig uppfostran där hunden redan har invanda beteenden som man inte uppskattar, och det är svårare att lära bort än att lära in. Jag hade tur med Jack för de som ägde honom innan hade gjort ett bra jobb med uppfostran. Om han hade vallat hade han varit en perfekt hund sade de. Nu var han ju bara ett år och då är en hund fortfarande ganska ung, och dessutom kan de vara ganska krävande som unghundar också, men de hade lagt en bra grund som jag sedan enkelt kunde arbeta vidare på.

Trots att jag ibland funderar på valp så kommer jag alltid fram till samma sak, och det är att hund nummer två får vänta. Det vore visserligen smidigt att skaffa valp nu när jag pluggar på distans och kan vara hemma mycket, men jag känner att det är nog med Jack och att jag inte vill ”förstöra” det vi har genom att ta in en till i flocken som ska konkurrera om min tid och uppmärksamhet. Så någon gång blir det förmodligen en till hund, men då blir det nog när Jack är äldre. Men är dom inte för söta?!?!? 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *