Att plugga på distans

Många höjer på ögonbrynen när jag berättar att jag pluggar på distans. ”Du måste verkligen ha mycket självdisciplin” är en kommentar jag får höra ofta, och visst är det så att det krävs ett visst mått av ansvarstagande och disciplin för att man ska kunna slita sig från sängen på morgonen eller faktiskt sitta inne och göra klart uppgifterna istället för att sticka och bada med hunden när solen skiner, men jag tycker faktiskt inte att det är så svårt.

När det gäller studier efter gymnasiet är det ju ändå något man själv har valt att göra. Det finns inte längre så många måsten, och har man valt att plugga till något så är man antagligen intresserad av detta och vill läsa det så att man sedan kan jobba med det. Jag läser webbutveckling och jag tycker att det är oerhört intressant. Visst kan det bli långrandigt ibland, men man behöver ju inte alltid tycka att det är jättekul – man gör det ju för sin egen skull och på så sätt blir det enkelt att prioritera det. Så är det i alla fall för mig.

Anledningen till att jag har valt att plugga på distans är att jag åker ganska mycket mellan Finland och Sverige mellan mina föräldrar, och då vill jag inte vara fast på en plats. Nu kan jag plugga oavsett var jag är, så länge jag har en uppkopplad dator. Jag kan till och med plugga från min säng på morgonen, eller från badstranden när hunden plaskar runt i vattnet. Det är med andra ord helt perfekt att plugga på distans, för det går att kombinera självdisciplin med lata dagar och skoj, och nu är vi på upploppet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *