Är duschdraperi fult?

Det finns saker i inredningen som är såhär standardfula. Med det menar jag sådant som alla faktiskt behöver ha i inredningen, men vars form och funktion begränsar detta ting till en nivå där det finns gränser för hur mycket man kan göra med det. Det är helt enkelt fula saker som många gånger behövs, men som många tycker inte kan vara snyggt inrett. Duschdraperier är väl kanske det mest nödvändigt fula som finns i hemmet, och kommer ni på fler saker så kan ni fylla på i kommentarerna nedan.

Jag har alltid haft problem med dessa detaljer i badrummet. Det känns nämligen direkt som att badrummet förlorar sig helhet när ett duschdraperi dyker upp. Det påminner lite om sjukhussalar, där sängar just delas av med draperier, och de är aldrig speciellt vackra. Det som är intressant är att gardiner och duschdraperier faktiskt har ganska mycket gemensamt, men vi har inte speciellt mycket emot att ha gardiner framme. Det är rent av något som vi älskar att experimentera med. Gardiner är ju en självklar del av de flesta svenska inredningarna, och varför kan du inte duschdraperier vara det? Jag har nämligen svängt lite i åsikt den senaste tiden, och börjat uppskatta duschdraperier, eftersom att de löser ett stort problem tämligen lätt. Samtidigt är det en produkt som är väldigt lätt att gömma när den inte används. Visst kan man ha glasdörrar eller ett duschbås, men har man inte råd med det eller för lite utrymme så är duschdraperiet det alternativ som gäller för att undvika ett vattenfyllt badrum.

Se skönheten i enkelheten

Jag ska villigt erkänna att det har tagit lång tid för mig att inse detta, så jag förväntar mig inte att ni ska svänga i era åsikter med ett enda inlägg. Det jag vill göra är helt enkelt att sätta ett frö av tankar i era huvuden, och kanske, kanske lära er att försöka se på duschdraperi som något så enbart behöver vara en funktionell inredningsdetalj. Faktum är att de flesta väldigt sällan har duschdraperiet utdraget, vilket gör att design och tryck blir ganska obetydligt. När det inte används är det ihoptryckt längs väggen, och det är precis det som är den fantastiska delen med duschdraperier. De kan vara väldigt anonyma när de inte används, och det betyder att det närmast är ett krav att dessa duschdraperier ska ha lågmälda, neutrala färger för att fungera som de ska. Annars är de den där utstickande detaljen som förstör. Är ni i behov av billiga duschdraperier så kan jag varmt rekommendera www.bygghemma.se. Där hittar ni just de här anonyma duschdraperierna som jag ser som bästa lösningen för badrummet.

curtain-848628_640

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *